tirsdag 19. februar 2013

Topp ti på tirsdag: debutanter

The Broke and the Bookish lager hver tirsdag en topp ti-liste med ulike boktemaer. Jeg er veldig glad i å lage lister og inspirert av dem lager jeg innimellom mine egne tema og noen ganger følger jeg deres. Denne gangen har jeg fokusert på debutanter som kommer våren 2013, både norsk- og engelskspråklige bøker. Disse ti er jeg for øyeblikket spesielt nysgjerrig på. 

1. Katakombens hemmelighet av Tom Egeland: ikke egentlig en debutant, men han debuterer nå som ungdomsbokforfatter. I kjent Egeland-stil handler boken om en religiøs profeti, en mystisk munkeorden og jakten på Den hellige stjerne. Midt oppe i dette havner 14 år gamle Robert fra Norge som er på ferie i Roma. Kommer hos Aschehoug.


2. Bian Shen av Torbjørn Øverland Amundsen: boken kom ut tidligere i år og er er første bok i en thrillerpreget triologi om utvalgte barn med evig liv som "gjenfødes" i ny kropp før de blir voksne. 
Bian Shen

3. Det syvende barnet av Erik Valeur: dansk krim fra etterkrigstiden som har kommet på norsk i år. Romanen har mottatt både den nordiske krimprisen Glassnøkkelen og Dansk Banks debutantpris



4. Verdens viktigste begivenhet av Viktoria Lindberg: novellesamling som vil vise fire kvinner i barselgruppe som konfrontreres med sine egne og andres forventninger.  Boken kommer i slutten av april.
Verdens viktigste begivenhet

5. Blodpenger av Carina Westberg og Tore Aurstad: en arkeolog blir funnet død i 1899 og bakteppet er boligkrakket i Kristiania. Byen er etterlatt i et både moralsk og økonomisk forfall. Kommer hos Kagge forlag.
Blodpenger

6. Null av Gine Cornelia Pedersen: boken er et eksperiment om hva som skjer hvis man ikke setter noen grenser og lever uten impulskontroll. Anmeldere har kalt den rå og oppslukende. Boken har allerede kommet på Oktober forlag.


 
7. Fantombildet av Aleksander Bergan: en satisrisk roman om kjendiser og jåleri, men også om forventninger, savn og verdivalg. Har kommet på Aschehoug.



8. OCD, The Dude, and Me av : Om å skille seg ut på alle mulige måter. Danielle har et stort oransje hår, er overvektig og har "spesielle" behov på skolen.


OCD, The Dude, and Me

9. That Time I Joined the Circus av J.J. Howard : en YA-bok som handler om sirkus, musikk og som i tillegg skal være humoristisk pirrer nysgjerrigheten min veldig. Denne kommer i april.
That Time I Joined the Circus

10. The Different Girl av Gordon Dahlquist: en blanding av samtid og sci-fi i denne dystopiske fortellingen om fire jenter på en øde øy. Denne kommer 21. februar.
The Different Girl

Her kan du se flere av vårens norske debutanter presentert i Dagbladet.

2 kommentarer:

  1. Superflott liste, her ser jeg mange bøker jeg ønsker å lese, og et par av dem står heldigvis allerede i hylla :)

    SvarSlett
  2. Ja, det er i grunn godt at ikke alle har komemt ut enda, så har vi litt bedre tid på oss til å lese ferdig noe av det andre vi vil lese:-)

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)