søndag 10. februar 2013

En smakebit på søndag: Colin Fischer

En smakebit på søndag er en ukentlig post hos Mari - Flukten fra virkelighetender du skal dele noen linjer fra en av bøkene/boken du leser akkurat nå. Deretter lenker du til bloggen hennes og legger igjen lenke til din bloggpost på hennes innlegg så vi alle enkelt kan klikke oss inn på alle smakebitene.

Denne søndagen holder jeg på med Colin Fischer av Ashley Edward Miller og Zack Stentz. Jeg har ikke så god leseform for tiden så det går sakte men sikkert fremover også med denne boken selv om jeg liker den. Boken handler om Colin som har Aspergers syndrom, unngår kroppskontakt og øyekontakt så godt det lar seg gjøre og trenger kort for å forklare og kjenne igjen andre menneskers ansiktsuttrykk. Sherlock Holmes er hans store forbilde for også Colin liker å etterforske og har en egen notisbok for alle observasjonene sine En dag får han noe virkelig å etterforske da en pistol går av i skolens kantine. Her er smakebiten:

Colin found Rudy troubling. His expression never matched the hand-drawn figures on his cheat sheet. Rudy's eyes and mouth always seemed to disagree-in fact, his eyes almost never changed. It was as if he didn't really feel anything and simply moved his facial muscles to approximate human emotion. Rudy reminded Colin of a shark, especially when he smiled. Colin had made precisely one personal observation about Rudy in his Notebook: Rudy Moore: Intelligent. Dangerous. Avoid.

                                            Colin Fischer

8 kommentarer:

 1. Oi,denne kunne jeg tenke meg å lese! Tusen takk for smakebit og lesetips! Ha en fin kveld:-)

  SvarSlett
 2. Tack för ett intressant boktips!

  SvarSlett
 3. Tack för smakbiten. Aspergers brukar inte vara det enklaste att beskriva trovärdigt!

  SvarSlett
 4. Takk for smakebit! Interessant bok om en med aspergers,håper den lærer litt bort om sykdommen. Også veldig spennende at at hovedpersonen liker å etterforske, høres ut som bra lesning:) Ha en fin søndag!:)

  SvarSlett
 5. Det låter som en spännande bok. Tack för smakebiten!

  SvarSlett
 6. Virker som en interessant bok. Håper den kommer på norsk..

  SvarSlett
 7. Likte veldig godt bokcoveret! Likte også deler av historien, men ikke at det er en type "detektivhistorie". Nysgjerrigheten lever allikevel i forhold til å sjekke ut boken nærmere.

  Takk for smakebiten : )

  SvarSlett
 8. En uke på etterskudd, men dette var virkelig en flott smakebit, Silje. Den likte jeg godt :) Jeg håper leseformen snart er på plass igjen.

  I morgen skal jeg svinge innom for å lese hvilke bøker du fikk med deg i januar, nå er det straks sengetid for denne lesehesten.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)