onsdag 30. mars 2011

Filmer sett den siste tiden

I tillegg til tv-serietitting har det også blitt litt tid til å se film den siste tiden. Takket være babykino har jeg til og med vært noen ganger på kino:-) Her er et utvalg av det jeg har sett:

Kongens tale:
Denne fikk Oscar for både beste film, regissør og mannlige skuespiller (husker ikke om den fikk flere) i år og det tror jeg var fortjent, uten at jeg har sett alle de andre filmene som var nominert. Filmen handler om prins Albert som pga av sin far, kong Georges sykdom, og sin eldre brors uansvarlighet stadig må ta mer ansvar i form av å tale offentlig. Dette er hans store skrekk fordi han stammer og dette er noe som hoffet har holdt hemmelig og skammer seg over. Han og hans kone prøver alt før han har gitt opp, men hun finner en som kanskje kan hjelpe likevel, talepedagogen Lionel Louge. Denne filmen likte jeg utrolig godt. Jeg synes i grunn alt ved den var bra. En rørende historie, vakker og deilig stemning og veldig bra skuespill. Jeg gikk av kinosalen med en veldig god følelse.

Black Swan:
Handler om Nina som danser ved et ballettakademi som skal sette opp Svanesjøen, alle ballerinaers drøm. Nina jobber knallhardt for rollen, men får beskjed om at  hun er perfekt i rollen som den hvite uskyldige svanen, men må jobbe med å finne den svarte forførende svanen inni seg. Dette er et psykologisk  portrett av Ninas indre kamp mellom den svarte og hvite svanen og hverken vi som publikum eller Nina vet tilslutt hva som er virkelig og hva som er inne i hennes hode. Jeg likte også denne godt og synes den var utrolig intens, godt laget og estetisk vakker. Jeg var litt satt ut etterpå, full av inntrykk og tenkte bare at dette var en heftig film. For de som har sett regissør Darren Aronofskis Requiem for a dream kan jeg berolige eller skuffe alt ettersom, og si at den ikke er like heftig og grusom, men absolutt intens.

Et helt nytt liv:
En koreansk film om en liten jente som plutselig en dag blir forlatt av sin far på et barnehjem. Selv tror hun at de er på besøk, og det tar lang tid før hun vil akseptere at han ikke har tenkt å komme tilbake for å hente henne. En utrolig søt og rørende film som er veldig dempet og overlater noe til seerens fantasi. Jeg satt flere ganger i filmen og ventet på at noen på barnehjemmet skulle gjøre den lille jenten noe vondt, men denne er befriende fri for stereotypier og ondskap, kun mennesker som prøver å gjøre det de tror er det beste for barna.

NOKAS:

Filmen om det velkjente, for de fleste, NOKAS-ranet i Stavanger i 2004. Filmen har et dokumentarisk preg og var veldig realistisk og uhyggelig. Filmen tar kun for seg selve ranet og lite av planleggingen og hva som skjedde etterpå. Dette er det visst endel som ble skuffet over, men det synes ikke jeg gjorde noe. Vi får ikke komme særlig innpå noen av karakterene. Det synes jeg er riktig da dette skjedde på virkelig, for så kort tid siden og fikk et tragisk utfall.

Step up 3D:
Denne leide jeg meg nå i helgen da jeg skulle være alene hjemme. Jeg gidder ikke så skrive så mye om handlingen utover at dette er en dansefilm som selvfølgelig også inneholder litt romantikk. Jeg har sett de to filmene som kom før denne, som bortsett fra noen bikarakterer og et ganske så likt plott, er uavhengige av hverandre. Jeg skrev vel i forrige innlegg at jeg er veldig glad i synge- og dansefilmer, og er nok aller mest glad i det siste. Denne her har en helt ok historie, og den ene delen av den er til og med litt søt, og viktigst; den inneholder utrolig mye (uten at jeg er noen ekspert) kul og bra dansing. Jeg fikk derfor akkurat det jeg betalte for og litt til:-)

Resten av filmene jeg har sett er enten allerede glemt eller så har jeg sovnet litt fra dem. Det er altså ikke sånn at jeg kun har sett filmer jeg liker veldig godt. Ellers noen som har sett noen gode filme i det siste, ev. har blitt skuffet?

2 kommentarer:

  1. Så bra at du likte Kongens tale, den har jeg utrolig lyst til å se. Black Swan kunne jeg også tenkt meg å se.

    Takk for fine filmomtaler, Silje.

    SvarSlett
  2. Ja, det er bra jeg har noe å skrive om siden leselysten er omtrent ikke-eksisterende. Er imponert over alt du får lest som nybakt tobarnsmor:-)

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)