torsdag 6. januar 2011

Rosebush

Endelig fant jeg en bok helt på slutten av fjoråret som fenget meg ordentlig. I Rosebush møter vi Jane som har vært utsatt for en bilulykke, våkner opp på sykehuset og ikke aner hva som har skjedd med henne. I løpet av boken følger vi hennes tanker og tilbakeblikk etterhvert som minnene kommer tilbake.Rosebush av Michelle Jaffe var en  mesteparten av tiden utrolig spennende bok med en uhyggelig stemning over seg. Den fikk meg til å hele tiden gjette hva som hadde skjedd og hvem som var skyldig i hva, men stort sett tok jeg feil. Verden Jane lever i er forferdelig overfladisk og hun gjør alt hun kan for å passe inn og å være populær. Det begynner etterhvert å synke inn for henne at kanskje ikke alle er like begeistret for henne som de gir uttrykk for. Man har lyst å slå henne i hodet av og til så hun skal våkne opp. Til tross for at jeg likte boken godt har den mange svakheter. Den inneholder mange klisjeer, er noe spekulativ og usannsynlig. En del av karakterene er for skrudde til at man kan tro på de, ellers så er det for mange av karakterene som er skrudde til at man kan tro helt på historien . I tillegg gikk slutten litt for fort og noe var for forutsigbart. Det var ellers en god leseopplevelse hvis man tar det for det det er, nemlig lett underholdning. Så var det en bok som endelig vekket leselysten igjen og fikk meg til å velge boken fremfor PC eller TV og glede meg til jeg fikk anledning til å lese igjen. Det er tross alt noe av det beste med å lese.

Den får derfor 3.5 av 5 poeng, som betyr et sted mellom bra og veldig bra.

3 kommentarer:

  1. Fin anmeldelse, Silje. Den får meg til å tenke at boken høres litt ut som en blanding av If I Stay av Gayle Forman og The Lying Game av Sara Shepard. Selv om ingen av de to nevnte bøkene dreier seg om helt det samme.

    SvarSlett
  2. Flott anmeldelse! Jeg kommer definitivt til å kjøpe denne boken.

    SvarSlett
  3. Har bare lest If I Stay av de to og synes ikke den er så altfor lik, men like lettlest. Boken passet ihvertfall perfekt for meg nå, fengende og lettlest.

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)