mandag 3. januar 2011

Leseåret 2010

Her er en liten oppsummering av leseåret 2010. Jeg fikk lest 38 bøker som er 9 færre enn året før. De tre siste månedene av året har jeg lest lite da jeg etter å ha blitt mamma naturlig nok har hatt andre ting å fokusere på:-) 38 er likevel ikke for meg å være et så verst antall. Litt mer om hva slags bøker jeg har lest:

Av norske forfattere: 7
På engelsk: 18
Forfatters nasjonalitet: 6
Menn/kvinner: 13/25

I forhold til i fjor har jeg lest en god del færre bøker av norske forfattere selv om det var et mål å lese flere. Jeg hadde også planer om å lese bøker av forfattere fra flere og nye nasjonaliteter, men det har jeg heller ikke klart. Dette året har jeg satt meg ganske beskjedne mål og det tror jeg er lurt. Et av hovedmålene er også å være flinkere til å legge vekk bøker som ikke fenger og å lese mer av det jeg har lyst til å ikke det jeg føler jeg bør lese. I år har jeg kun gitt toppkarakter til en bok, Regines bok, så enten er jeg for streng eller så er det virkelig på tide å følge opp disse målene.Bokåret 2010 var ikke like godt som året før, men inneholdt likevel noen gode leseopplevelser. Her er min topp 10-liste:

1. Regines bok - Regine Stokke
2. Stolen - Lucy Christopher
3. Wings - Aprillynne Pike
4. Stormfulle høyder - Charlotte Brönte
5. Hold tett - Harlan Coben
6. Fasandreperne - Jussi Adler-Olsen
7. Mockingjay - Suzanne Collins
8. Fuglemannen - Mo Hayder
9. Poison Study - Maria Snyder
10. The Reckoning - Kelley Armstrong

Til tross for at året ikke var et topp leseår har det inneholdt en del bra. Jeg har fått tilfredstillende avslutninger på to av mine favorittserier, Hunger Games og Darkest Powers, nye serier er oppdaget og alle kriminalromanene jeg har lest har vært veldig gode. Godt nyttår alle sammen. Jeg håper det blir et veldig godt leseår for alle sammen.

5 kommentarer:

 1. Wings likte jeg veldig godt også. Har du lest oppfølgeren enda? Jeg synes ikke den var like bra som den første, men jeg gleder meg fortsatt på bok nummer tre:)

  SvarSlett
 2. Nei, jeg har ikke lest den. Har lest litt lunkne tilbakemeldinger, så da rykket den litt ned på listen. Den listen blir jo bare lengre ogg lengre. Er det en trilogi?

  SvarSlett
 3. Flott liste og fine mål. Jeg tror jeg også skal prøve å bli enda flinkere til å legge vekk bøker. Det finnes så mange gode bøker der ute at det ikke er noe poeng i å slite seg gjennom noen(dog gjør jeg nok ofte det hvis jeg har sagt ja til en bok for å skrive en omtale av den).

  Litt sent men riktig godt nytt år :)

  SvarSlett
 4. Så kult at Poison Study kom på topp ti listen. Elsker virkelig den serien.

  SvarSlett
 5. Godt nyttår ja! Jeg er altfor dårlig til å legge fra meg bøker. Har nesten aldri gjort det. Stort sett tar jeg en pause i boken og så blir den aldri tatt opp igjen. Det er så irriterende med det som ikke er fullført:-) På den annen side er livet altfor kort til å tvinge seg gjennom bøker man egentlig ikke liker.

  Ja, likte jo Poison Study godt og har de to neste i bokhyllen. Skal lese minst 15 bøker fra egen bokhylle i år, så da passer det jo fint å lese videre i denne serien:-)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)