søndag 15. mars 2020

Samlesing Bokbloggerprisen 2019: Udyr av Kristine Tofte

I dag, 15.mars, starter andre runde av samlesingen til Bokbloggerprisen 2019. Denne runden er det jeg som har ansvar for og boken vi skal samlese er Udyr av Kristine Tofte. Jeg håper du vil være med å lese boken om du ikke allerede har lest den. Bibliotekene er jo dessverre stengt i disse Korona-tider, men den finnes som e-bok og kan lånes i den appen ditt bibliotek tilbyr (mest sannsynlig enten ebokbib eller Bookbites). Boken er jo også i salg som e-bok og papirbok i de fleste bokhandler. Mitt eksemplar av boken ligger på jobben og er derfor utilgjengelig en periode. Jeg får altså ikke lest i den de neste to ukene, men har heldigvis allerede lest og skrevet om den.

Udyr (E-bok)

Alle som har skrevet om boken, kan legge inn lenke på nettsiden til prisen, men jeg tar gjerne mot lenker eller kommentarer om boken her også. På nettsiden kan du i tillegg lese mer om prisen, hvilke bøker som er nominerte og gangen i samlesingen som varer ut august.

Udyr er en av tre nominerte bøker i kategorien, Årets beste bok for barn og ungdom. De to andre nominerte er Benny går berserk av Tom Erik Fure og Dette er ikke oss av Neda Alaedi. Jeg har skrevet om boken i et samleinnlegg her på bloggen allerede, men tenkte at den fortjente et eget og litt utvidet innlegg denne måneden. Og det kommer her på bloggen senere.

Song for Eirabu. Bok 2. Vargtid.jpgz4louHKM_643_Song for Eirabu 1.jpgKristine Tofte har tidligere gitt ut det kritikerroste tobinds fantasyverket, Song for Eirabu. Jeg har ikke lest dem (og har bare bind to tilgjengelig), så om du har lest dem og vil gi noen anbefalinger, eller har skrevet om dem, kan du veldig gjerne lenke og kommentere på dette innlegget. Siden jeg egentlig ikke leser så mye fantasy, så tenkte jeg at fokuset på bloggen i måneden fremover blir på norske ungdomsbøker generelt, og kanskje også noen barnebøker.Jeg håper du vil følge med frem mot 15.april!


4 kommentarer:

 1. Dette var glimrende lesning, jeg likte Udyr veldig godt. Dessverre har jeg nettopp levert tilbake boken til biblioteket, ellers kunne en bergensbasert bokblogger fått den av meg :)
  Fortsatt god innesøndag Silje!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt at du likte boken:-) Jeg tenker denne kan appellere ganske bredt. Jeg synes de er lett å anbefale til målgruppen, både de som leser fantasy og de som ikke er så erfarne lesere. Samt at voksne også liker den:-)

   Jeg snakket om Udyr da jeg vi hadde Bokgilde på jobben, et arrangement der bibliotekarer forteller hverandre om ulike Kulturfondsbøker, så derfor ligger den på jobben. Men da har jeg heldigvis presentasjonen min som jeg kan legge ut som innlegg.

   Slett
 2. Eirabubøkene er fantastiske. Fikk meg både til å lese mer fantasy, mer nynorsk og er naturlig nok hovedgrunnen til at jeg leste Udyr. Leser normalt likte norske ungdomsbøker, ikke sikkert jeg hadde lest noen, hvis det ikke hadde vært for Bokbloggerprisen. (Leste feks Ida Jacksons ifjor?, kun pga tidligere års prisfokus). Udyr derimot plukket jeg opp helt på egen hånd. Virker som det er in med Norrønt for tiden? (Vikinger, Ragnarokk, Beforeingers), eller kanskje det bare er jeg som har begynt å legge merket til det.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er det alle sier. Av en eller annen grunn har jeg kun bok nummer to, så må skaffe meg den første. Tenker at om det er en fantasyserie jeg skal lese, så er det den. Tror den norrøn-bølgen har vart noen år i ungdomslittetraturen ihvertfall, men kanskje ekstra mye nå ja.

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)