torsdag 4. september 2014

Noe å glede seg til i september


September er allerede flere dager gammel og bokhøsten er definitivt i gang. Det er så mye spennende som utgis nå at dette blir et lite og langt fra representativt utvalg, men likevel noe av det jeg gleder meg mest til. Livet akkurat nå består av litt jobb, mer studier og aller mest permisjon og tobarnsmammaliv. Det er ikke allverdens tid til å lese eller blogge, men håper jeg kan finne tid likevel i høst. Det jeg gleder meg aller mest til i september er nok likevel Bokbloggertreffet der tidenes første Bokbloggerpris skal deles ut og jeg skal treffe mange finfine blogger. Her kommer noe av det jeg håper å få tid til:

1. Fangirl av Rainbow Rowell  kommer på norsk hos Fontini. Eleanor & Park av samme forfatter var en av mine beste leseopplevelser i fjor så da håper jeg virkelig denne kan leve opp.

Hva er det med Anna?
Hva er det med Anna? av Rebecca James: ny bok på norsk fra forfatteren bak Forførende ondskap. Hennes forrige bok var både lettlest, fengende og spennende, og dette kan være en perfekt underholdningsbok mellom slagene. Dette er også en psykologisk thriller.

Cafe Vespa

Cafe Vespa av Martina Gaux: et norsk forfatternavn jeg har lagt merke til, men ikke lest noe av så langt. Jeg må innrømme at flere av hennes tidligere titler har gjort meg mer nysgjerrig enn akkurat denne, men ny bok av norsk ungdomsbokforfatter bør sjekkes ut.

 
NøkkelenNøkkelen av Mats Strandberg og Sara Stridsberg: den siste boken fra Engelfors er det nok mange som har lengtet etter. Selv var jeg litt lunken til den første boken, Sirkelen, men du skal ikke se bort fra at jeg fortsetter på serien nå når alle bøkene har kommet.
1957 Jon Ewo
8. 1957 av Jon Ewo: ny kontrafaktisk roman. Fjorårets 1920 om hvordan Norge ville sett ut om vi fortsatt var i union med Sverige var en av bøkene jeg nominerte til Bokbloggerprisen. Denne gang er det nazistene som fortsatt styrer i landet.Det er min tur nå Renate Nedregård

8. Det er min tur nå av Renate Nedregård: ny ungdomsbok av journalist og forfatter Nedregård som tar opp klasseskiller i et klasseløst samfunn gjennom Melissa som er forelsket i rikmannsgutten Alexander.

I'll Give You the Sun
16. I`ll give you the sun av Jandy Nelson: fordi forfatterens forrige bok Himmelen begynner her er en av mine favorittbøker er denne forhåndsbestilt for en god stund siden.  Jeg har enda ikke lest hva den skal handle om, men bare håper at jeg skal like den godt.


Populær

25. Populær av Maya van Wagenen. Selvbiografisk fra amerikansk 15-åring som foretar et sosialt prosjekt for å komme seg fra bunnen til toppen på popularitetsskalaen.
Red Rising (Red Rising Trilogy, #1)

29. Red Rising av Pierce Brown: en dystopisk science fiction fra Mars som gikk rett inn på New York Times sin bestselgerliste og som jeg har lest mye bra om kommer når på norsk hos Aschehoug. Badboy: steroid Annette Münch
Badboy: steroid av Anette Munch: nok en norsk ungdomsbokforfatter jeg har merket meg flere ganger, men enda ikke lest noe av. Bøkene hennes tar ofte for seg tøffe ungdomsmiljø og denne gangen er det ungdom som bruker anabole steroider. Boken kommer i slutten av måneden.

I morgen er alt mørkt Sigbjørn Mostue
I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue: en norsk dystopi bør alltid sjekkes ut. Her er det et mystisk virus eller sykdom som sprer seg i hele verden og får folk til å gå amok av raseri.


Filmatiserte bøker:


12. Frøken Julie: Liv Ullmann har regissert filmatiseringen av August Strindberg sitt kjente stykke som jeg aldri har hverken sett eller lest.19. The Maze Runner: I dødens labyrint : denne boken av James Dashner kom nylig i norsk oversettelse og den engelske utgaven har stått ulest i bokhyllen lenge sammen med altfor mange andre bøker jeg skulle ha lest.19. If I Stay Gayle Forman : denne fine og triste ungdomsboken om Mia og Adam som heter Hvis jeg blir på norsk blir film.


Hva gleder du deg mest til i september?

3 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 2. Takk for en fin oppsummering!
  Fysøren så mye bøker det kommer nå, godt å få pekt ut en og annen tittel.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er så mange at det er umulig å holde oversikten. Å lage en sånn liste som dette hjelper meg også når jeg skal bestille inn bøker på jobben i tillegg til hva jeg vil ha selv selvfølgelig:-)

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)