tirsdag 30. september 2014

Noe å glede seg i oktober

Du og jeg ved daggry6. Du og jeg ved daggry av Sanne Munk Jensen og Glenn Ringtved: en Romeo og Julie-historie fra Danmark som skal være både tragisk og fengslende. Jeg har et lite mål om å lese mer nordisk ungdomslitteratur spesielt etter opprettelsen av det nordiske samarbeidsprosjektet NUBB.
Kaoshjerte 6. Kaoshjerte av Lise Grimnes: når bokbloggkollega Knirk skal gi ut bok er det klart at jeg gleder meg stort til det. Jeg vet jo at hun kan skrive og når boken i tillegg høres spennende ut med en blanding av mystikk og urban virkelighet gleder jeg meg enda mer.

En overflod av Katheriner


10. En overflod av Katheriner av John Green. Gyldendal kommer med enda en av bøkene til John Green på norsk. Paper Towns ble ingen hit hos meg, mens The Fault in Our Stars var fantastisk så jeg må jo gi denne en sjanse også til tross for en lite klingende tittel på norsk.Og hjertet mitt bare
10. Og hjertet mitt bare av Elen Betanzo. Dette er en forfatter jeg har lagt merke til før og jeg synes bøkene hennes høres så fine ut. Jeg har altså ikke fått lest noe av henne enda, men i forbindelse med nominasjoner til neste års bokbloggerpris kan denne fort hoppe opp på prioriteringslisten.


Råta

14. Råta av Siri Pettersen: oppfølgeren til fjorårets Odinsbarn og nominert til bokbloggerprisen er endelig her. Hva skjer videre med Rime og Hirka?


Akvarium av Gro Dahle (Innbundet)14. Akvarium av Gro Dahle og Svein Nyhus: jeg har endelig oppdaget Gro Dahle sine bøker. Først lånte jeg Krigen som hennes datter Kaja Nyhus har illustrert som gjorde sterkt inntrykk om hvordan barn opplever skilsmisse. Deretter har jeg lest den kanskje mest kjente Sinna mann om vold i hjemmet, som ektemannen Svein Nyhus har illustrert, ganske mange ganger etterhvert siden den er pensum på et studie jeg tar i barne- og ungdomslitteratur. Uansett, en ny bok av ekteparet må jeg selvfølgelig få med meg.
Denne bokhøsten er så langt overveldende med alle sine fristende utgivelser. Det selektive utvalget over har hovedfokus på ungdomslitteratur og i første rekke norsk, men jeg oppdager stadig en rekke andre fristelser som gjør leselisten så altfor altfor lang. Men er det noe jeg liker minst like godt som å lese er det å få nye boktips og å lese om bøker, så da kan jeg vel skylde meg selv. Så kjør på, hva gleder du deg til i oktober?10 kommentarer:

 1. Jeg fant nettopp ut at det kommer en ny nynorsk spenningsserie for mellomtrinnet (Magnhild Bruheim), den er jeg spent på! Ellers gleder jeg meg til å lese fjerde boka om Drakeguten (Asbjørn Rydland). Siden jeg jobber i folkebibliotek, blir det gjerne til at bøkene kommer litt i puljer, og jeg gleder meg alltid til neste pulje:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er jevnlig på mitt lokale folkebibliotek og følger med på hva og når ting kommer med innkjøpsordningen selv om det gjerne er lenge etter utgivelse. På skolebiblioteket bestiller jeg inn selv, så det blir gjerne mye av det jeg har lyst til å lese:-) Å åpne en kartong med nye bøker er definitvt et av høydepunktene i jobben!

   Slett
 2. Jeg gleder meg veldig til Kaoshjerte, men Råta er jeg så heldig å ha fått allerede. Jeg har begynt, men ikke kommet så veldig langt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har også fått Råta, men foreløpig er det så utrolig mye som frister at jeg får se når jeg rekker å lese den.

   Slett
 3. Jeg bestilte nettopp den danske versjonen av du og jer i daggry, forgje helg :) gleder meg til den kommer i posten.. Bestilte også den svenske fantasy boka Mellody Looh av Gabriella, som også har blogget om bøker :)

  I tillegg er jeg spennt på Kaoshjerte, den må jeg absolutt lese :) også har jeg reservert Akvarium på biblioteket, til når de får den :) mye spennende nytt i Oktober :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du og jeg ved daggry, skulle det selvfølgelig stå :P

   Slett
  2. Gleder meg til å høre hva du synes da om den danske og den svenske (som jeg ikke har hørt om):-) Akkurat nå holder jeg på med Linn T. Sunne sin Alt du kan ønske deg som også kom ut nylig.

   Slett
 4. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 5. Ser ut som vi bokbloggere får de samme bøkene:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg fikk faktisk bøkene i etterkant av at dette innlegget ble skrevet, så de traff godt hos meg da de sendte ut bøker. Hadde det ikke vært for at jeg allerede hadde spurt om en av dem og fått den på forhånd som jeg nå fikk dobbelt av, hadde jeg nesten trodd at forlaget har lest innlegget og sendt meg bøkene av den grunn. Og nå ser jeg jo at mange andre bloggere har fått de samme. Det er kjekt å få en og annen bokoverraskelse i posten, spesielt når den treffer, men er egentlig mer tilhenger av be om de bøkene man vil lese selv.

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)