fredag 7. juni 2013

Blogghopp: sommerlektyre

Anita har satt i gang et blogghopp der hun deler hvilke bøker hun planlegger å lese i sommer og jeg vil gjerne være med. Som vanlig er optimismen stor og listen lang. Jeg planlegger å ta med meg en stor bunke fra jobb i tillegg til det jeg allerede har hjemme i bokhyllen og når feriepengene kommer blir det nok noen nye bøker på den listen ja. Etter å ha slitt med rt par lesesirkelbøker i det siste, både min egen og Line sin, trenger jeg noen sidevendere fremover. Her er bare noe av det jeg har lyst til å lese, men nok aldri kommer til å rekke;-)

Spenning:
Divergent av Veronica Roth: denne har blitt hypet veldig så det kan selvfølgelig bli en skuffelse, men jeg har troen. Jeg er fan av dystopier, men det er en stund siden jeg har orket å sette meg inn i enda en verden med ukjente spilleregler og krefter, men denne står definitivt øverst på listen når jeg er klar.

Z av Max Brooks: denne står i bokhyllen hjemme og kommer på kino allerede i løpet av sommeren. Satser derfor på å prioritere denne.


"Z - en muntlig gjenfortelling om zombiekrigen" av Max Brooks
Oppfølgere:
Blod og gull, del 2 av bok 3, av George R.R.Martin. Etter noen svært ubehagelige overraskelser i TV-serien Game of Thrones har jeg bestemt meg for å lese videre i bøkene for å slippe at disse kommer på skjermen og gir meg bilder i hodet jeg ikke så lett blir kvitt. Jeg har lest tre av bøkene før (dvs egentlig bare en og en halv da de er delt opp på norsk), og ga meg av flere grunner. Både at det ikke alltid passer å være i denne mildt sagt dystre verden og at da listen over bøker jeg vil lese bare vokser var det lett å velge bort denne når TV-serien er så bra. Jaja, det er lov å endre mening. Denne gangen tror jeg ikke jeg kan vente et helt år for å få vite hva som skjer videre.

"Blod og gull - bok 3 - del 2" av George R.R. Martin

Knyttet til deg av Sylvia Day: siste bok om Gideon og Eva? Nei det kommer visst flere. Det er sånt som skjer når man begynner å selge mange bøker, da ble trilogien til hvem vet hvor mange. Skal ikke klage, men får se hvor lenge dette kan holde seg interessant. Denne skal jeg ihvertfall lese!

Opprøret av Ally Condie: siste bok i Matched-trilogien må jo leses. Jeg var litt skuffet etter forrige bok, men satser på at denne blir en suksess!

Reached. Opprøret

Romantikk:
Anna and the French Kiss av Stephanie Perkins: dette er en av flere YA-bøker som skal være både romantiske og morsomme som har stått på listen lenge. Når det kommer til romantiske bøker liker jeg aller best tenåringsromanser. Det er så ekte og intenst.

Stealing Parker av Miranda Kenneally: en frittstående oppfølger til den lettleste og fine Catching Jordan.


Stealing Parker

Just One Day av Gayle Forman: Forman har reddet meg ut av en lang lesetørke en gang tidligere og denne boken har faktisk ligget på nattbordet siden den kom ut og fant veien til min postkasse tidligere i år.


Just One Day (Just One Day, #1)

Watermelon av Marian Keyes: jeg leste Sushi for begynnere en sommer for noen år siden og den var så utrolig søt. Selv om den forrige jeg leste av henne ikke var en like stor suksess håper jeg denne kan være det.

I tillegg skal vi lese en bok i lesesirkelen som ennå ikke er bestemt, men det er sannsynlig at det blir Siri Hustvedt med Det jeg elsket (som jeg akkurat så stod på leselisten for sommeren i fjor). Og jeg vil lese flere bøker av de nye favorittene Neil Gaiman og John Green. Som du ser er det ingen norske bøker her. Kanskje jeg finner noen i blogghoppet.  Jeg satser på at det blir en høstaktivitet å ta igjen det tapte om jeg ikke klarer å få plass til en eller to. Hva har du mest lyst til å lese i sommer?

17 kommentarer:

 1. Du kan glede deg til Det jeg elsket. Det er ei veldig god bok og ho er absolutt godt eigna til sommarlesing.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Da skal jeg presse enda mer på for at vi skal lese den i lesesirkelen neste gang:-)

   Slett
 2. Det høres ut som du har mye å glede deg til når det gjelder sommerlektyre! Jeg har også større ambisjoner enn kapasitet når det kommer til feriebøker. Jeg klarer ikke å begrense meg :)

  Enig i Bjørgs anbefaling av Det jeg elsket! Det var en bok som gjorde stort inntrykk! Kos deg med lesingen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Enda en anbefaling av Det jeg elsket, gleder meg! Jeg har begynt å ta med en og en bok fra jobben når før sommeren, så jeg kommer til å ha en god haug hjemme med lånebøker der de fleste sikkert må bli med tilbake ulest over sommeren;-)

   Slett
 3. Spennende liste, Silje. Jeg tror jeg skal lese Anna and the french kiss i sommer også. Ellers kan du glede deg til Divergent, den er veldig god.

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til Divergent ja og så er jeg veldig klar for litt søt og morsom romantikk i tillegg;-)

   Slett
 4. Veronica Roth har jeg lyst til å lese, har hatt bøkene hennes på huskelista lenge. Gøy at du ble med på blogghoppet :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du satt i gang et blogghopp:-)

   Slett
 5. Ser ut som du får en fin lesesommer. Divergent skal jeg også lese:)

  SvarSlett
 6. Ååå, kjenner jeg er kjempemisunnelig på deg for at du ikke har lest alle Marian Keyes sine bøker enda. De er ikke store litterære verk, men de er veldig god og morsom underholdning. Kos deg med Vannmelon :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Å, nå gleder jeg meg enda mer til den boken. Er enig i det du sier, men må ærlig innrømme at jeg synes det er av høyere litterær kvalitet en en god del av de såkalte dameromanene jeg har lest før.

   Slett
 7. Eg prøvde å byrje på "flukten" av Ally Condie, men den fenga langt frå like bra som den første :( Roths bok skal eg òg lese: Eg gler meg. Ha ein veldig fin somar! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, Flukten var litt skuffende og slet faktisk litt med å komme meg gjennom den. Krysser fingrene for at Opprøret er bedre. Takk for det. God sommer til deg og.

   Slett
 8. Har vært inne på flere sine sommerlektyrelister å lest nå, og det er mange bøker jeg ikke har hørt om eller lest. Har ikke lest noen av de på din liste heller. Og det er så bra, for jeg får så mye inspirasjon til bøker jeg kanskje ikke hadde tenkt over at jeg har lyst å lese :)

  SvarSlett
 9. Oj! Mye gøy. Gleder meg til å lese omtaler av bøkene etter hvert.

  SvarSlett
 10. En spennende liste for sommelesingen! Game of Thrones kan jeg godt tenke meg å lese. God sommer og god lesing :)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)