torsdag 5. januar 2012

Boktema hos Anette

Denne ukes boktema hos Anette er en kavalkade av fjorårets bøker ser hun vil vi skal ha kåringer i ulike kategorier. Jeg hadde jo en sånn i forrige innlegg, men siden disse kategoriene var annerledes så blir jeg med på denne også siden jeg så gjerne vil være med på årets første boktema:-) Så her kommer de:

Årets beste bok: flere å velge mellom her, men går for en norsk, nemlig Helga Flatland sin fine bok
Bli hvis du kan. Reis hvis du må. En ganske kort bok som rommer fire personers historier og forteller mye med få ord. Jeg synes også tittelen er utrolig fin og passer veldig godt til historien.Årets dårligste bok: i følge poengsummene jeg har gitt er det Skjebnesøstrene av Eleanor Brown som har kommet dårligst ut så da blir det den. Jeg synes den var fjollete og ganske kjedelig, men kanskje dette bare ikke er min type bok.


Årets skuffelse: boken jeg trodde skulle redde meg ut av lesevegringen i vinter/vår gjorde alt annet enn det. Marian Keyes This Charming Man hadde jeg forventet skulle være lettlest og morsom, men den var heller treig og alvorlig. Boken tok seg veldig opp etterhvert og jeg endte opp med å ville lese mer om karakterene, men 300 sider før en bok begynner å bli noe er for mye. Jeg brukte dessuten uendelig lang tid på denne fordi jeg tenkte at hvis ikke jeg klarer å lese denne klarer jeg ikke noe annet heller. I ettertid har jeg hørt om flere andre som også har slitt med begynnelsen  på denne.
Årets overraskelse: dette leseåret for min del bød nok desverre på flere skuffelser enn overraskelser, men jeg kan trekke frem Da jeg lot deg gå av Gayle Forman som jeg likte overraskende godt. Det var den første a årets bøker (og da var vi kommet helt til slutten av august) jeg ble ordentlig revet med i. Rett etterpå leste jeg Mus av Gordon Reece som jeg likte enda bedre, også litt overraskende.


10 kommentarer:

 1. Da jeg lot deg gå har jeg ikke lest enda, men har lest første boka, har veldig lyst til å lese denne etterhvert:)

  SvarSlett
 2. Bli hvis du kan.Reis om du må ble jeg nysgjerrig på. Ellers likte jeg skjebnesøstrene veldig godt, men godt smaken er forskjellig.De andre her har jeg ikke hørt om.

  SvarSlett
 3. Bli hvis du kan. Reis hvis du må hørtes bra ut. Den havner på skal lese listen.
  Skjebnesøstrene står i blant de bøkene jeg skal i gang med, og jeg må jammen se til å få lest den!
  Marian Keyes har jeg ikke lest i det hele tatt.
  Men den som fristet meg mest var Da jeg lot deg gå. Den må jeg få lest :-)

  SvarSlett
 4. Jeg har veldig lyst til å lese Da jeg lot deg gå, og Bli hvis du kan. Reis hvis du må høres også ut som en god bok. Jeg leste This Charming Man for noen år siden og likte den veldig godt :-)

  SvarSlett
 5. Eg har lese viss jeg blir, men ikke den andre boka. Burde sikkert det snart. Den virker interessant. =)

  SvarSlett
 6. Flott kavalkade!! "Reis om du må..." tror jeg at jeg må titte nærmere på :)

  SvarSlett
 7. Jeg er helt enig med deg i at "Bli hvis du kan. Reis hvis du må" er en utrolig flott tittel- og den satt opp på ønskelista mi, takk for påminnelsen!!

  SvarSlett
 8. Fin kavalkade :) "Mus" er jeg nysgjerrig på.

  SvarSlett
 9. Ja, dere må lese Bli hvis du kan... Det er debutboken til Helga Flatland som også fikk Ungdommens kritikerpris i fjor.

  Astrid Terese: spennende å høre hva du synes om Skjebnesøstrene.

  siljeblomst: jeg likte This Charming Man til slutt, men den var noe annet enn jeg trodde og trengte da og så synes jeg det tok litt tid før jeg kom inn i den.

  SvarSlett
 10. "Da jeg lot deg gå" har jeg her i engelsk utgave, forhåndsbestilte den tilogmed og enda har jeg ikke fått meg til å lese den. Kanskje dette var det sparket bak som jeg hadde behov for?

  Flott liste, Silje :)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)