lørdag 7. mai 2011

Mitt bankande hjarte

Mitt bankande hjarte av Alf Kjetil Walgermo er denne ukens bok i bokbloggturneen. I går blogget Kasiopeiia om boken og i morgen er det Mika Josefine som er siste blogger ut. Boken handler om Amanda på 13, snart 14, som er stormende forelsket i David.  En dag tar livet en annen og mer alvorlig vending da Amanda kollapser og blir kjørt til sykehuset der en alvorlig hjertefeil blir oppdaget. Kan Amanda fortsette å være en vanlig tenåring etter dette?

Boken begynner som en romantisk ungdomsbok der jeg synes en tenårings følelsesliv er godt beskrevet og gjenkjennbart. Hvordan hele dagen kan reddes eller eventuelt knuses av hva en annen person sier og gjør mot deg, kan jeg huske med både fryd og gru. Etter denne første delen tar boken og livet til Amanda som sagt en mer alvorlig vending. Amanda får den tunge beskjeden om at hjertet hennes er for stort og må skiftes ut. Det som skulle bli den beste sommeren i Amandas liv sammen med David må tilbringes på et sykehus sammen med leger koblet til ledninger. Jeg likte denne boken veldig godt selv om jeg er en del eldre en målgruppen, men en god bok er tross alt en god bok uansett målgruppe mener nå jeg. Walgermo skriver godt og gripende om de små og store tingene i livet. At boken er på nynorsk synes jeg heller ikke er en ulempe:-)

2 kommentarer:

  1. Jeg er så enig, så enig. En god bok er en god bok uansett hvilken aldersgruppe den markedsføres til :) Fin anmeldelse, Silje.

    SvarSlett
  2. Høres ut som en bra bok!
    Jeg har "tagget" deg :-) Hvis du tar en tur innom skribleriene, finner du spørsmålene.

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)