mandag 13. desember 2010

Leseutfordringer 2011

Flere bloggere som Ladybug og Bokelskerinnen har i det siste skrevet om sine leseutfordringer for det kommende året. Jeg har også satt meg noen mål for 2011. Jeg kommer ikke til å sikte så altfor høyt dette året for jeg ser at det å ha fått barn gjør at lesing ikke står øverst på prioriteringslisten:-)

1. Lese minst to klassikere.
2. Lese minst to bøker av en kvinnelig norsk forfatter.
3. Se mindre på tv og lese mer.
4. Bli flinkere til å legge fra meg bøker som ikke treffer (dette gjør jeg nesten aldri).
5. Lese minst to sakprosa-bøker.
6. Lese mer papiraviser.
7. Først og fremst velge bøker utfra hva jeg helst vil lese og ikke hva jeg burde lese
8. Bli med på Off the Shelf-utfordringen som går ut på å lese flest mulig bøker fra egen bokhylle. Det vil si bøker kjøpt inn før 2011. Jeg satser på nivå 2 som er 15 bøker fra egen bokhylle.

Off The Shelf!


Ikke så spenstig altså, men jeg tror det blir mer enn nok. Er det noen andre som har satt seg mål for det kommende året?

3 kommentarer:

 1. Punkt 7 er viktig. Hvis man alltid velger bøker etter hva man føler man burde lese, tror jeg man raskt dreper leselysten. Så selv om jeg setter opp lister, følger jeg vel så ofte magefølelsen den dagen ( en av grunnene til at jeg ofte ender opp med å lese 3 - 5 bøker samtidig ;) )

  Liker også punkt to :) Du har mange gode å velge fra i hvert fall.

  SvarSlett
 2. Gode mål :) Jeg er helt enig med Bokelskerinnen. Jeg er kriminell til å lese flere bøker samtidig, er ikke alltid i humør til boken jeg begynte på.

  Tror neppe jeg klarer flere bøker som tobarnsmor i 2011. Målet i år var 100 bøker, har ikke lest mer enn 68 så langt. Så jeg tror jeg stryker med glans der:)

  SvarSlett
 3. 68 er jo bra synes jeg. Jeg ligger an til en bok i måneden etter at jeg fikk baby, så da blir det enda viktigere å lese noe som fenger og å velge de bøkene jeg har mest lyst til å lese. Håper leselysten øker etterhvert. Jeg også følger ofte magefølelsen eller dagformen og da ender jeg opp med å lese helt andre bøker enn de jeg har satt på en skal lese-liste.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)