onsdag 25. september 2013

Min foreløpige leseplan for bokbloggerprisen 2013

Til neste år skal norske bokbloggere dele ut pris for første gang til to bøker, i kategorien Årets roman og Åpen klasse. Bokbloggerne nominerer bøker fra 2013 innen årskiftet og basert på nominasjonene lages det kortlister som blir gjenstand for skriverier og lesesirkler. Prisen deles så ut på neste års bokbloggtreff i september 2014.Så langt i år har jeg kun lest 2 norske 2013-utgivelser, så jeg må virkelig henge i hvis jeg skal rekke å nominere noen til Bokbloggerprisen. Det er mulig jeg har lest noen barnebøker som kom ut i år, så det må jeg få sjekket. Jeg er imponert over alt enkelte andre bokbloggere har rukket å lese. De to jeg har lest så langt er (med lenke til omtalene), begge aktuelle under årets roman:
Verdens viktigste begivenhet av Viktoria Lindberg
Innlandshete av Kristine Storli Henningsen
"Verdens viktigste begivenhet - roman" av Viktoria Lindberg"Innlandshete - roman" av Kristine S. Henningsen

Jeg må helt klart ha en plan hvis jeg skal klare å få lest en viss mengde norske bøker i år, og det innimellom diverse lesesirkler (puh!). Siden jeg har en bunke ungdomsbøker liggende satser jeg på å starte der for å få en liten oversikt der, så er det mulig jeg stoler på dere andre bokbloggere når det gjelder kategorien Årets roman og venter på kortlisten. Siden jeg er veldig glad i ungdomsbøker satser jeg jo på at det kommer noen av dem innunder kategorien Åpen klasse der de skal konkurrere med både sakprosa, lyrikk og barnebøker. Her er ihvertfall noen av de bøkene jeg har planer om å lese snarest og jeg håper det hjelper meg å komme i gang å lage denne listen:

Åpen klasse:
Odinsbarn av Siri Pettersen
"Odinsbarn" av Siri Pettersen

1920 av Jon Ewo
"1920" av Jon Ewo

Blå øger kan isje lyge av Hans Sande
"Blå øger kan isje lyge roman" av Hans Sande

Det blir pinlig uansett av Bjørn Sortland og Tyra Theodora Tronstad
"Det blir pinlig uansett" av Tyra Teodora Tronstad

Hulder av Tonje Tornes
"Hulder Kire 1" av Tonje Tornes

Det som er sant av Magnhild Bruheim
"Det som er sant roman" av Magnhild Bruheim

Så vakker du er av Brynjulf Jung Tjønn
"Så vakker du er ungdomsroman" av Brynjulf Jung Tjønn

Beina i gitaren av Sunniva Relling Berg
"Beina i gitaren roman" av Sunniva Relling Berg

Urd av Ruth Lillegraven (lyrikk):
"Urd - dikt" av Ruth Lillegraven

Kakkerlakken med den stygge frakken av Martine Grande (billedbok):
Kakerlakken med den stygge frakken

Bøker til Årets roman som jeg har liggende:
Songfuglen av Jan Roar Leikvoll (har den ihvertfall snart)
"Songfuglen" av Jan Roar Leikvoll

Carmen Zita og døden av Karin Fossum
"Carmen Zita og døden" av Karin Fossum

Å holde pusten av Agathe Øksendal Kaupang
"Å holde pusten - roman" av Agate Øksendal Kaupang

Ung jente, voksen mann av Eline Lund Fjæren
"Ung jente, voksen mann - roman" av Eline Lund Fjæren

Jeg har forøvrig en egen kategori på bokelskere.no med bøker utgitt i 2013 jeg gjerne vil lese, men tiden er som sagt knapp og bøkene så altfor mange. Om du har en mening om hva jeg bør prioritere av de som er med her eller andre bøker jeg bare må lese, så er du veldig velkommen til å dele det i kommentarfeltet.

Andre bloggere om det de har lest og vil lese:
Bokelskerinnen
Julies bokbabbel
Tines blogg
Bokbloggeir
My first, my last, my everything
Beathes bokhylle
Gråbekkas bokblogg


4 kommentarer:

 1. Det var lurt å sette opp en en liste over hvilke bøker som skal leses, tror jeg låner ideen din. Jeg er ikke så flink å planlegge hvilke bøker jeg skal lese når, men jeg skal prøve å ha fokus på bøker med tanke på bokbloggerprisen så derfor må jeg planlegge høstlisten. Nå fikk jeg er par tips til bøker jeg vil lese også, tusen takk!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig dårlig på å følge leseplanene mine, men siden jeg nå har et konkret mål jeg må nå, håper jeg at det skal gå. I tillegg er jeg veldig glad i å planlegge og å lage lister selv om de ikke alltid blir fulgt:-)

   Slett
 2. Jeg har allerede merket hvor mye kjappere det går å lese norsk samtidslitteratur sammenliknet med de svintunge klassikerne jeg har brukt mye tid på de siste årene. Mange av bøkene er kortere, og språklig sett enklere å lese. Så jeg er optimistisk og skal nok klare å få lest 15-20 bøker innen året er slutt. Foreløpig har jeg lest sju, og det gikk fort. I helgen skal jeg få lest et par til, når jeg endelig har fri og kan lese masse.

  Jeg synes du har funnet mange gode alternativer, og har bare ett tips som kanskje kan passe for deg: Bjørn Arild Erslands ungdomsroman Dagen vi drømte om, illustrert av Lillian Brøgger. Jeg fikk den i går, og synes den ser spennende ut på en politisk og foruroligende måte. Jeg leste barneboken Glassklokken av de to, og den slo meg i bakken. Tekstene er korte, men innholdet sterkt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå har jeg ikke lest så mange tunge klassikere, men noen, og jeg har faktisk merket meg at de to norske jeg har lest fra i år har gått veldig greit å lese sammenlignet med mye annet. Og det gjelder de norske jeg har lest fra i fjor og tidligere år også. Jeg får håpe på noenlunde samme antall som deg jeg da hvis jeg henger i:-)

   Dagen vi drømte om skal jeg sjekke ut, den høres veldig interessant ut. Det føles bedre å nominere en bok hvis jeg har noe å sammenligne med, så synes det er greit å starte med ungdomsbøker, men selvfølgelig hvis man leser en bok som er virkelig bra kan den alltids nomineres uten å ha lest så mange andre.

   Jeg har forresten akkurat startet på oktoberboken av Atwood, og satser på at dette blir min første fullførte lesesirkelbok til tross for alt det norske som skal fortæres:-)

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)