mandag 4. mai 2020

Dette leste jeg i april: en veldig god lesemåned!

April har vært en veldig god lesemåned for min del. Jeg har riktignok lest en del korte bøker, men jeg tror likevel ikke det er mange ganger tidligere jeg har vært oppe i et sånt antall leste bøker. Det reelle antallet er i tillegg egentlig litt høyere, da jeg har lest også noen lengre bøker for yngstejenten i huset som ikke er med her (jeg mistet litt oversikten).

Tallet er 11 bøker, og er altså ganske mye for meg. Dette innlegget blir en liten oppsummering av lesemåneden, og så satser jeg på å få skrevet om flere av bøkene i egne innlegg fremover. 11 bøker er litt for mye for ett innlegg synes jeg.

Så hva har jeg lest? Jeg har snakket tidligere om at jeg leser desidert flest kvinnelige forfattere, og april var intet unntak. Åtte kvinner og tre menn. Jeg har ellers lest to tegneserier for barn, tre romaner og en sakprosa for barn, to ungdomsromaner og tre romaner for voksne. En var lydbok og resten trykte bøker. To engelske og ni på norsk. Jeg er veldig fornøyd med endelig å få oppdatert meg på barnelitteratur for mellomtrinnet, noe jeg har tenkt å fortsette med i mai. Her er bøkene:

Antifestkomiteen av Bjørn Ingvaldsen (tegneserie)
Etter leggetid av Kristoffer Kjølberg (tegneserie)
All Your Twisted Secrets av Diana Urban
Tvillingenes dagbok av Ágota Kristóf
Over grensen av Maja Lunde
Polarnatt av Sunniva Relling Berg
Queenie av Candice Carty-Williams
Som ein bror av Alfred Fidjestøl (sakprosa)
Sinne av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen
Blyanthjerte av Elin Hansson
Hjemsøkelse av Jenny Erpenbeck

Jeg har lest mange gode bøker i april, men hvis jeg skal trekke frem en favoritt blir det Over grensen av Maja Lunde. Denne er aktuell igjen i år på grunn av filmatiseringen som gikk på kino før koronaen gjorde sitt inntog. En bok om to søsken som prøver å hjelpe et jødisk søskenpar over grensen til Sverige under andre verdenskrig. Superspennende og nydelig skrevet. Hjemsøkelse og Tvillingenes dagbok var også sterke bøker med handling delvis fra krigen. Ellers har jeg fått lest Ann Helen (blogg- og tidligere Snapliotekarkollega) sin ungdomsbok, Sinne, som var sterk, rørende og utrolig engasjerende om en ung jente med ADHD.

Jeg har rett og slett fått både kvantitet og kvalitet i april og synes alle bøkene fortjener egne innlegg. En super lesemåned! Måtte det bare fortsette. Håper du også har mange gode leseopplevelser denne våren!

6 kommentarer:

 1. Så kjekt å høyre at Sinne fall i smak. <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for den fine boken:-) Gleder meg til neste bok!

   Slett
 2. Produktiv April dette. Har landet på Sinne til flere bursdager. (Mye Adhd i min nærhet -), ellers er den eneste kjente av listebøkene dine, Queenie, tror jeg, kan hende jeg blander den samme med noe annet. Tror det var ei Hjemmets Bokklubbbok som het Queenie, en gang. Vet det ikke er den, men tror det likevel tukler med hjernen min...
  (Håper du skriver om alle, så hyggelig å se liv på bloggen)

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette er en ganske ny bok, så tror ikke det er den samme Queenie. Det komemr et innlegg veldig snart om blant annet den. Du burde lese både Tvillingene og Hjemsøkelse.

   Slett
 3. Jeg har akkurat lastet ned Sinne på en bibliotek-app, så den skal jeg straks lese. Hjemsøkelse og Tvillingenes dagbok har jeg også planer om å få med meg. Men jeg har litt mange bøker stablet opp rundt meg (som jeg har begynt på eller planlegger å begynne på) så jeg tror de må vente litt :-)
  Ha en god, ny, lesemåned!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, kjenner til det. Både på grunn av at jeg får lest litt mer og at jeg ikek får like mange, spesielt biblioteksbøker inn, så føler jeg den lesebunken blir litt mindre for en gangs skyld. Men det er såvidt:)

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)