fredag 31. oktober 2014

Noe å glede seg til i november

Den norske bokhøsten har strødd om seg med fristende utgivelser (en gød del flere enn de jeg har tatt med meg i mine tidligere innlegg) som har endt opp i både den fysiske og den digitale bokhyllen, eller på ønskelisten min til bursdag og jul. Det er kanskje like greit at ikke har funnet så mange utgivelser i november som jeg kunne tenke meg å lese, for da blir det tid til å lese de jeg allerede har stående. November har likevel noen nye fristelser å by på, men en film er vel det jeg gleder meg aller mest til.

Atlantia6. Atlantia av Ally Condie: en ny dystopisk serie fra forfatteren, denne gangen om en sivilisasjon delt mellom de som lever et trygt liv under vann og de som lever i den sterkt forurensende verden over vann. Det handler om to søsken som skal ta et valg om hvor de vil tilbringe livet sitt. Plottet virker umiddelbart ikke så veldig originalt, men i følge flere omtaler på Goodreads er det visst annerledes enn mye annet. Jeg har foreløpig ikke lest ferdig Ally Condie sin forrige serie Matched fordi jeg ble skuffet over bok 2, og har hørt at det ikke akkurat blir bedre i den siste boken. Når jeg likevel setter denne boken opp på denne listen er det fordi jeg synes Ally Condie skriver veldig godt og jeg har derfor et håp om at denne serien er bedre enn den forrige.
7. Nominasjonene til Ungdommens kritikerpris offentliggjøres. I og med at jeg jobber på videregående skole, og det er elever herfra som skal lese de nominerte bøkene, synes jeg denne prisen er interessant. Jeg har tidligere vært litt kritisk til utvalget av bøker og om det gir et riktig bilde på hva ungdom liker best av samtidslitteraturen vår, eller om de bare velger det de syntes er minst kjedelig, for å sette det litt på spissen. Det må sies at dette bare et inntrykk som jeg ikke aner om har rot i virkeligheten, da jeg har lest de færreste av bøkene og ikke har snakket med ungdom om det heller.  Jeg har hatt planer om å lese de nominerte tidligere for å se om mitt inntrykk kan stemme og aldri kommet så langt, men skal prøve i år igjen med ekstra motivasjon. For i år er også prisen interessant for meg med tanke på bokbloggerprisnominasjonene til nyttår, siden det er kritikere som velger ut bøkene.


Yes Please
8. Yes Please av Amy Poehler:  en bok med personlige historier og morsomme stykker om blant annet sex, foreldreskap og vennskap fra den tidligere SNL-komikeren. Personlig synes jeg Amy Poehler er veldig morsom i både intervjuer, sketsjer og monologer jeg har sett henne i. Det er jo mange som er morsomme, men jeg har også en følelse av at Poehler har mer å komme med. Når en av de jeg følger på Goodreads i tillegg sier at dette er en veldig god og forfriskende bok, må den anskaffes snarest!

Den Kjempestore Krokodillen
20. Roald Dahl med Den kjempestore krokodillen: Cappelen Damm kommer med ny bildebokutgave av en Roald Dahl-bok jeg ikke har lest. Roald Dahl har gitt meg noen av de største og mest minnerike leseopplevelsene fra barndommen og vil veldig gjerne gi noen av dem videre til mine egne barn. Det er også veldig gøy når man kan skrive bøker på ønskelistene til sine barn som man egentlig har lyst på selv, for så barnslig er jeg:-)Film:
19. The Hunger Games: Mockingjay Part 1: Hunger Games-filmene er et høydepunkt for meg og årets sikreste kinotur. Bøkene gjorde veldig inntrykk på meg og jeg synes disse filmene er veldig godt laget. Dette er sånt som vekker fangirlen i meg:-)

TV:
4. Olive Kitteridge. HBO har laget en miniserie basert på Elizabeth Strouts Pulitzer-vinnende bok ved samme navn. Den har både Frances McDormand og Bill Murray på rollelisten og de to sammen med HBO høres ut som god kvalitet i mine ører. Den sendes på HBO Nordic.


5 kommentarer:

 1. Gleder meg så til neste Hunger Games film.. Hvilket er rart.. For jeg likte egentlig ikke tredje boka :P hehe

  Bortsett fra det så tror jeg at jeg må tilføye Ally Condie sin nye bok til leselista mi.. Denne tror jeg jeg må ønske meg til jul eller noe.. Høres kjempe spennende ut.. Det er som du sier.. Hun skriver kjempe bra.. Men desverre har jeg kun lest Matched.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg likte boken, men ikke like godt som de to andre og spesielt den første. Det vil si at jeg likte hvordan historien ble avsluttet, men syntes boken var litt treg om jeg husker riktig. Jeg er litt skeptisk til a de har delt siste film i to, men håper jeg tar feil. Gleder meg enda mer etter å ha sett deler av første filmen på TV i helgen. Er stor fan av Jennifer Lawrence som skuespiller og Katniss!

   Slett
 2. Gleder meg veldig til neste Hunger Games film jeg også :) Jeg liker filmene og bok-serien, men det er vel så og si den eneste hele serien jeg liker i den sjangeren. Er egentlig ikke så veldig glad i dystopisk bøker og synes mange av de bøkene/seriene er for like.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg liker flere dystopiske serier og kanskje best enkeltstående bøker, men jeg ser poenget ditt og kan bli litt mettet jeg også. Så er det mange gode førstebøker, og få serier som følger opp like godt synes jeg. Nå har jeg to dystopiske skandinaviske bøker i bokhyllen som jeg er veldig spent på, og håper de kan tilføre noe nytt.

   Slett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)