mandag 28. april 2014

Noe å glede seg til i mai

Mai er rett rundt hjørnet og jeg husker i fjor da jeg skrev denne posten at det hadde snødd på 1. mai og vårstemningen var ikke akkurat på topp. Nå kan jeg vel ikke være skråsikker på at det ikke skjer i år, og det er meldt kaldere vær, men vi har hatt en fantastisk vår så langt, det har begynt å spire og gro og jeg satser på at mai blir enda finere. Jeg er i foreldrepermisjon og kunne vel ikke fått en bedre start på den værmessig. Men litt boklesing og TV-serietitting blir det faktisk tid til innimellom trilleturer og alt det andre som hører med spedbarnstiden (det gidder jeg ikke skrive om her, dette er tross alt ikke en mammablogg). Her er noen bøker jeg gleder meg til i mai og som vanlig er hovedfokus på ungdomsbøker, fabelprosa og jeg er også på utkikk etter spennende norske titler til nominering av bokbloggerprisen:


Sjansespill4. Sjansespill av Simone Elkeles. Ny serie fra forfatteren bak Perfekt kjemi-trilogien. Som omslaget mer enn antyder er dette romantikk av kraftigste sort, nemlig tenåringskjærlighet. Jeg holder for tiden på med siste bok om Fuentes-brødrene og er nok klar for en ny Elkeles-dose når det gr mot sommer.Papirbyer5. Papirbyer av John Green: enda en John Green-bok på norsk og også denne som The Fault in Our Stars skal etterhvert bli film. John Green har oppnådd en status som få andre ungdomsbokforfattere kan drømme om, spesielt med tanke på at han skriver uten overnaturlige og magiske elementer. TFIOS har blitt en favoritt hos meg og ikke bare historien, men også John Green sin stil og språk, så gleder meg til å lese er av ham.

Since You've Been Gone

6. Since You`ve Been Gone av Morgan Matson: en YA-bok om å komme ut av skallet, i dette tilfellet i løpet av en sommer og ved hjelp av en to do-liste laget av en som er langt mer vågal. Forfatteren er ukjent for meg, men jeg ser at det er mange på Goodreads som har henne som favorittforfatter og det virker som en sommerbok å sjekke ut.

Si at vi har hele dagen

13. Si at vi har hele dagen av Anne Kyong Sook Øfsti: om Rebekka som etter søsterens død, begge er adoptert fra Korea, reiser tilbake til hjemlandet for å lete etter røttene sine. Forfatteren er selv adoptert og dette er hennes debutroman.


We Were Liars


13. We  Were Liars av E. Lockhart: kalt en sofistikert spenningsroman av en forfatter som har vært nominert til National Book Award og honorert av Printz-komiteen. Hva den handler om er litt kryptisk og i følge anmeldelser på Goodreads er det best å vite mest mulig. Alt dette gjør meg veldig nysgjerrig.

2 kommentarer:

  1. Her var det mange flotte boktips, et par av dem har jeg skrevet ned allerede ;)

    SvarSlett
  2. Gleder meg til Papirbyer, da kan jeg endelig få noen av vennene mine til å lese Papertowns! :)

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)