tirsdag 25. februar 2014

Noe å glede seg til i mars

Mars måned nærmer seg med stormskritt og det er en måned med flere høydepunkt for min del. Først og fremst blir det jo mest spennende for min del at jeg har termin denne måneden, men hvis jeg ser bort fra det er det da andre ting å glede seg over. En av mine TV-favoritter Veronica Mars ble kansellert før vi fikk en ordentlig avslutning, men denne måneden kommer filmen om tenåringsdetektiven som har blitt voksen, et prosjekt finansiert og støttet av fansen (blant annet meg) i tidenes Kickstartersuksess. Selv om det er en film som står øverst blant høydepunktene mine i mars, finnes det også noen boklige gleder (ingen måned uten det!). I tillegg til nyutgivelser er det Fugletribunalet som er månedens bok frem mot bokbloggerprisen.

Det blir ellers spennende å se om det blir mer eller mindre tid til bøker, filmer og TV-serier eller mindre alt etter som når barnet kommer og hvordan permisjonstilværelsen blir. Her er ihvertfall noe av det jeg håper å få med meg i mars.

Jeg blir heldigvis ikke lagt merke tilJeg blir heldigvis ikke lagt merke til av Liv Marit Weberg stod med utgivelse i mars, men den er nå endret til 25. februar. Siden jeg ikke hadde den med forrige måned tar jeg den med nå.  Det er en debutbok om en ung jente preget av svart humor virker lovende.
Panic4. Panic av Lauren Oliver, ny serie fra Oliver som har skrevet Delirium-trilogien og Before I Fall. Panic er starten på en dystopi med et plott som kanskje høres vel likt ut som The Hunger Games, men Oliver skriver godt.


Glassbarna18. Glassbarna av Kristina Ohlsson: prisbelønt svensk grøsser for eldre barn. Ikke har jeg noen eldre barn å lese den for, men jeg ser ikke bort fra at dette er noe for meg.


Helvetesilden Karin Fossum

Helvetesilden av Karin Fossum: ny bok om Konrad Sejer. Fossum er en av mine favoritter og nå begynner det å bli lenge siden jeg har lest noe av henne. Selv om jeg ikke har lest de to forrige Sejer-bøkene er det godt mulig jeg hopper rett på denne. Utgivelse står foreløpig som primo mars.


Jern og sand, bok 4 del 2 av Sangen om is og ild av George R.R.Martin. På forlaget sine sider står det utgivelse mars/april.

Film og TV:
3. Oscar-utdeling i Los Angeles. Jeg har knapt sett en eneste av filmene og det er heller ikke det artigste av show så formelt og pompøst som det ofte er, men spennende er det likevel å se hvem som vinner, for det er vel ingen tvil om at ingen andre priser henger like høyt innen engelskspråklig film.

14. Veronica Mars: endelig skal vi få et gjensyn med den tøffeste tenåringsdetektiven der ute. Hun har blitt voksen, lagt detektivkarrieren på hyllen og blitt en suksessrik advokat. Selvfølgelig innhenter fortiden henne og hun må nok finne frem PI-egenskapene sine igjen. For de som ikke har sett TV-serien Veronica Mars anbefaler jeg den på det varmeste som en smart og underholdende serie selv om det ikke skal være nødvendig å ha sett serien for å ha utbytte av filmen. De tre sesongene er dessverre fjernet fra Netflix, men finnes på dvd. Det kommer også et par bøker som etterfølger filmen, den første mest sannsynlig senere i år, så her kan man få Veronica i TV, film og bokversjon. Filmen blir tilgjengelig på ITunes samme dag som kinopremieren i USA.

14 kommentarer:

 1. Den første boka høres veldig spennende ut og jeg gleder meg veldig til Veronica Mars filmen. Veroncia Mars en av mine favoritt serier da jeg var yngre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det blir kjempespennende. Er også nysgjerrig på bøkene, Serieskaperen startet som romanforfatter så vidt jeg har forstått så man kan jo håpe at det blir bra.

   Slett
 2. Eg elsker Veronica Mars-serien! Korleis kan eg sjå den på iTunes? Laste den ned på samme måte som musikk?

  SvarSlett
  Svar
  1. Har aldri gjort det selv, men jeg går ut fra at du laster ned på samme måte. Ellers kommer den på DVD i mai, men det er jo altfor lenge å vente:-)

   Slett
  2. Å venta på DVD'en tar jo altfor lang tid;-) Eg skal nok finna utav det, og sjå DVD'en mange gonger når den kjem:-)

   Slett
  3. Eg var inne på iTunes og kikka, og det ser ganske standard ut. Men, er det verdt å bruke 150 kr på å sjå den? Må tenke litt på den:-)

   Slett
 3. De 2 første bøkene du nevner høres spennende ut.. Veldig lyst til å lese de :)
  Spennende å se hva Lauren Oliver har funnet på nå :P hehe

  Gleder meg også veldig til Veronica Mars filmen :D Spørrs om man må finne den på ITunes da :P sjølv om eg aldri har sett film der..
  men er vel bare der under kategorien film man kan finne den..

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå har jeg forhåndsbestilt Oliver sin bok på Kindlen så jeg har den klar:-) Jeg ble jo ikke bergtatt som mange andre av Delirium (har kun lest første så langt), men likte den og synes hun skriver godt. Har du lest hele serien, i så fall hva synes du?

   Jeg tror det skal være en enkel sak å se film via ITunes uten at jeg har prøvd det. Å få tak i lydfiler er ihvertfall det så vil tro dette er like lett. Selv får jeg en digital kopi og senere dvd som premie for mitt bidrag til Kickstarteraksjonen;-)

   Slett
 4. Flinke, skjønne Silje'n min ;-)

  SvarSlett
 5. Kanskje jeg faktisk bør få sett Veronica Mars? :) Slike spleiseprosjekter er så utrolig spennende, og det kan jo bety videre liv for en rekke prosjekter, så lenge de har mange nok dedikerte fans som er villig til å bidra litt.

  Jeg leste ut "Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til" i en fei. Den var morsom og tildels irriterende på samme tid. Jeg skal forsøke å få ut en anmeldelse av boka denne uka.

  Lykke, lykke til med siste innspurt, Silje :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Ja, du burde se Veronica Mars:-)Første bok kommer allerede denne måneden viser det seg, og en bok til senere i år, så krysser fingrene for at hverken film eller bok skuffer.
   Gleder meg til Jeg blir heldigvis ikkw lagt merke til kommer i posten, og også til anmeldelsen din!!

   Slett
 6. Jeg må få lest Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til. Flott oppsummering som vanlig :-)

  SvarSlett
 7. Så fin spalte!

  Eg kan gå god for Jeg blir heldigvis ikke lagt merke til. Ei fantastisk humoristisk og samtidig nøktern skildring av å vere framand i sitt eige liv. Eg storkoste meg med boka!

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)