onsdag 9. februar 2011

Jakten på Violet Park

I Jakten på Violet Park møter vi 16 år gamle Lucas som bor med sin mor, storesøster og lillebror. Faren stakk av for noen år siden og ingen aner hvor han befinner seg. Lucas kommer tilfeldigvis(!) over asken til en eldre dame, Violet Park, på en drosjesentral. Violet interesserer han og ved hjelp av henne skal han gjennom en slags reise for å finne ut av seg selv og de rundt han, og da spesielt faren. Lucas trenger å finne en god grunn til at faren stakk av som ikke er at han er en kjip fyr som ikke ville ha noe mer med dem å gjøre.

Handlingen i boken foregår for det meste inne i Lucas sitt hode der vi får vite hva han tenker, ting som har skjedd og ting som skjer rundt ham fra hans synsvinkel. Vi får innblikk i en 16 år gammel gutts tanker og eksistensielle spørsmål. Det er gjort på en bra måte og skaper en spesiell stemning. Stemningen i boken er veldig fin, nysgjerrig og barnlig. Jeg synes dette var en søt liten bok, men tror ikke den kommer til å sette noen dype spor. Det er ingenting ved den jeg ikke liker, men den gjør heller ikke de store inntrykkene. Det kan være jeg tar feil. Jeg har tidligere ikke tenkt noe særlig over bøker jeg har lest umiddelbart etterpå, men senere har de sneket seg inn likevel. Tiden vil vise:-) Det er uansett en bok som kan vekke tanker om de store og små spørsmålene i livet hos leseren.

Denne boken av Jenny Valentine er først ute i bokbloggturneen. I går skrev Myldretid om den og i morgen skal Signii skrive om den.

2 kommentarer:

  1. har du lest Knust suppe av Jenny Valentine? hva syntes du om den?

    SvarSlett
  2. jævli bra bok asså, en av favorittan mine ska æ bare si.terningkast 69. har du læst boka kys

    SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)