onsdag 19. juni 2013

Trenger du tips til lesestoff i sommer?

Jeg er ikke helt i skrivemodus for tiden så jeg klarer ikke sette meg ned å skrive ferdig alle omtalene jeg har startet på og i tillegg går det skikkelig treigt med lesingen. Siden jeg forrige uke laget en liste over bøker jeg har lyst til å lese i sommer vil jeg denne uken komme med en liste over anbefalt sommerlektyre. For min del er sommeren tiden da man har muligheten til å dykke ned i en bok for å bli der en stund og da liker jeg å lese bøker som fenger og gjør at du nettopp har lyst til å bli i boken lenge av gangen. Det må ikke være sidevendere, men det kan veldig gjerne være det. Selv om jeg ikke velger de tyngste bøkene om sommeren kan det gjerne være bøker med et litt komplisert plot som gode fantasy og sci-fi-bøker ofte har. På den annen side liker jeg litt romantikk om sommeren og aksepterer en god del mer på denne årstiden enn andre tider på året. Merkelig hvor påvirket man kan bli av årstidene:-)

Lister er noe av det kjekkeste jeg vet å lage (jeg tror ikke jeg er den eneste i bokbloggland som synes det) og jeg liker også godt å lese andres lister. Så uten at jeg skal starte enda et blogghopp eller lignende håper jeg at flere av dere bokbloggere deler deres sommerlesningstips med alle på verdensveven som er interessert. Her er noen av mine tips og som dere ser er jeg også glad i kategorier:-):

Sci-fi/fantasy:
Ready Player One av Ernest Cline: en fengende og herlig hyllest til nerden i oss og ikke minst 80-tallets populærkultur. Tar for seg et detaljrikt virtuelt univers uten at det noengang blir kjedelig, men tvert i mot veldig spennende. Den kan vel kalles en dystopi, men jeg vil si at den er langt fra så dyster eller samfunnskritisk som mange andre i sjangeren, uten at det gjør noe med kvaliteten på boken. Les hele omtalen min her.
                                                      
Variantene av Robison Wells: også en veldig fengende dystopi. Handlingen foregår på en skole der vanskeligstilt ungdom uten familie blir sperret inne uten å ane noe om hvem som holder dem der eller hvorfor. At det hele foregår i en så begrenset miljø fungerer veldig godt og gjør at forfatteren kan utvikle karakterer og stemning bedre og at boken får en mer psykologisk vri. Les omtalen min her.


"Variantene" av Robison Wells
Krim:
I den skogen av Harlan Coben: jeg kunne anbefalt flere av Coben sine bøker som sommerlesning, men valgte ut en som jeg har skrevet omtale av. Dette er virkelig sidevendere der alt skjer i et høyt tempo og vendingene og overraskelsene er mange. De er nok fort lest og fort glemt, men utrolig spennende og underholdende mens det pågår. Her er min omtale.

Romantikk:
Sushi for begynnere av Marian Keyes: dette var vel min første bok i den såkalte chiclit-sjangeren og jeg ble i grunn både overrasket og sjarmert. Det er historien om tre ulike kvinner, en degradert moteredaktør, en av hennes ansatte og sistnevntes venninne som lever drømmen med hus, mann og to barn. Ingen av dem er fornøyd selvfølgelig og prøver å ordne opp i dette på hver sin måte. Boken var langt fra så overfladisk som jeg først trodde og selv om jeg tenkte at boken var fort glemt, har disse karakterene dukket opp bak i hjernebarken i ettertid. Her er min omtale.


Catching Jordan av Miranda Kenneally: søt og morsom bok om Jordan som er eneste jente på fotballaget ved sin high school. Hun elsker amerikansk fotball og er absolutt en av gutta. Hun er tøff, spiser like mye som dem, kler seg som dem og snakker som dem. Hun er en annerledes hovedkarakter og selv om hun er tøff og mindre forfengelig enn de fleste andre jentene på skolen liker jeg at forfatteren også får frem sårbarheten hennes. Samholdet i laget er det mest rørende i denne boken som er sjarmerende og morsom og handler om å finne ut av seg selv og sine drømmer i tillegg til en dose tenåringsromantikk. Her er min omtale.

Catching Jordan

Perfekt kjemi av Simone Elkeles: så kommer vi endelig til den mest romantiske av disse bøkene og en mer dampende (brukte jeg virkelig det ordet?) og sexy bok enn flere av disse erotiske bestselgerne vil jeg påstå. Det er en slags Romeo og Julie-historie om det umulige forholdet og den første store kjærligheten. Oppfølgeren som handler om et annet par likte jeg enda bedre, mens den siste i serien om Fuentes-brødrene muligens blir en av årets sommerbøker. Les omtalen min her.1 kommentar:

 1. Liker godt lette sommerlige bøker på sommeren jeg :P Gjerne med noe romanse spesielt.. hehe
  Så takk for tips.. Catching Jordan må jeg legge til på lista over bøker jeg er nysgjerrig på..

  Perfekt kjemi har jeg hørt på norsk lydbok.. Og det er eneste lydboka jeg har lyttet til, som har fenget for meg :) Likte den..

  Håper du får en fin sommer, med masse fin lesing :)

  Kjenner alt til de små blokkadene.. Har de selv.. Hips som det er.. Så lykke til :) No stress ;)

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)