tirsdag 15. januar 2013

Topp ti på tirsdag: bøker som må leses før filmen kommer

The Broke and the Bookish lager hver tirsdag en topp ti-liste med ulike boktemaer. Forrige uke hadde de bøker de ville lese i 2013 og jeg har laget min egen vri på den. Siden det er så mange bøker fra leselisten og bokhyllen min som kommer på kino i år eller kom i fjor har jeg rett og slett laget en liste over bøker jeg vil lese før filmen kommer. I de fleste tilfeller kan jeg fortsatt rekke det, men i noen må jeg nok gå for DVD-utgivelsen:-)

1. Les Misérables av Victor Hugo: en klassiker som jeg fikk til jul av lillesøster. Filmen kommer litt for kjapt til at jeg rekker å lese den, men det er mulig å se filmen på DVD også. Kinopremieren er 18. januar.
Les Misérables

2. Victoria av Knut Hamsun: Hamsun er en forfatter jeg ikke har lest noe av, men som har fått være med i et eget mål i pr. Victoria er jeg sikker på er et ypperlig sted  å begynne. Filmen kommer i mars.
Victoria


3. The Great Gatsby av F. Scott Fitzgerald: en amerikansk klassiker som kommer på kino i juni med Leonardo Dicaprio i en av hovedrollene. Siljes skriblerier skrev en flott omtale av denne i fjor.
The Great Gatsby
4. Ender's Game av Orson Scott Card: en sci-fi-klassiker som snart også kommer på film. Denne har stått i bokhyllen min lenge og på leselisten enda lenger. Filmen kommer i november.
Ender's Game (Ender's Saga, #1)

5. The Host av Stephenie Meyer: denne fikk jeg til jul for flere år siden av lillesøster og den er ikke lest enda jeg har hatt som mål å prioritere bøker jeg får i presang og spesielt av henne. Filmen kommer i april.
The Host (The Host, #1)

6. The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky: denne filmen har allerede kommet, men jeg satser på å lese boken før DVDen kommer i februar. Den ligger tross alt på nattbordet.
The Perks of Being a Wallflower

7. Warm Bodies av Isaac Marion: det var Mari hos Flukten fra virkeligheten som gjorde meg oppmerksom på denne. Jeg har så langt ikke kastet meg på zombie-bølgen, men denne boken skal være verdt det.


8. The Hobbit av J.R.R.Tolkien: jeg har ikke lest noe av Tolkien så jeg tenkte dette var sjansen min til å rette opp i det. Jeg klarte det ikke i fjor, men siden boken er delt opp i flere filmer har jeg enda god tid. Nok en presang fra lillesøster:-) Film nummer to kommer i desember.
The Hobbit

9. World War Z av Max Brooks: enda en zombie-bok som har pirret min interesse. Denne tok jeg med meg fra bokbloggtreffet i september. Filmatiseringen kommer i juni med blant annet Brad Pitt i en rolle. Bokelskerinnen ga meg enda mer lyst til å lese denne med sin omtale.


10. A Storm of Swords av George R.R.Martin: kanskje jeg endelig skal få tid til å lese ferdig boken før jeg ser TV-serien. Selv om bøkene gir deg noe mer informasjon enn TV-serien er det ikke like spennende å lese dem når man vet handlingsforløpet.
A Storm of Swords (A Song of Ice and Fire, #3)

11 kommentarer:

 1. Oj for en kul liste! Her fikk jeg mange både filmtips og boktips. Takker og bukker!

  SvarSlett
 2. vil forresten anbefale å les How I live now, før den kommer på film. Fantastisk bok! http://en.wikipedia.org/wiki/How_I_Live_Now

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset Per! Har som mål å lese flere Printz-vinnere og denne har jeg ikke satt på listen.

   Slett
 3. Skjønner ikke hvorfor de absolutt må re-filme Gatsby. Det finnes jo allerede en utmerket Redfor/Farrow versjon. Robert Redford var jo mye kjekkere enn Leo, ikke sant??? Gleder meg forøvrig til å se Les Mis.

  SvarSlett
  Svar
  1. De skal refilme en hel del i år, Carrie kommer også i ny utgave og Les Mis finnes jo i flere versjoner. Jeg har nå vokst opp med Leo da, så er litt usikker på den der Ingalill;-)

   Slett
  2. Jaja, Redford er nå uansett ikke hva han engang var og Leo kan nok gjøre en riktig god Gatsby, men Redford VAR kjekkere. (legg merke til at jeg her droppet spørsmålstegnet, noe som gjør det til absolutt sannhet.)

   Var faktisk ikke klar over at det fantes flere filmversjoner av LesMis.

   Slett
 4. Jeg likte listen din! :) I mitt hode kan en film aldri måle seg med boka jeg har lest. Sånn er det bare (dessverre)!

  SvarSlett
 5. Bra liste! Jeg kommer nok til å se Les Miserables før jeg får lest boka, men jeg er så glad i musikalen at jeg føler at jeg kjenner historien godt. Litt juks, men det får gå;-). Ellers må jeg komme i gang med A storm of swords før tredje sesong begynner og lese Z.
  Det er også godt mulig at jeg leser Gatsby en gang til før filmen, for den er så utrolig god. Takk for link :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal se filmen i dag faktisk så det blir nok ikke lesing av den boken med det første. Ja, A Storm of Swords må prioriteres for sesong 3 kommer vi til å se uansett ganske kjapt.

   Slett
 6. The Great Gatsby anbefales virkelig! Jeg likte også the Host ganske godt.

  SvarSlett

Jeg blir veldig glad om du legger igjen et spor av ditt besøk hos meg:-)